16 Mayıs 2016 Pazartesi

celal bayar üniversitesi eğitim fakültesi

                                              FAKÜLTELER



Modern sınıfları, laboratuarları ve kütüphanesiyle Uncubozköy Yerleşkesi'n de yer alan Tıp Fakültesi 109 Profesör, 39 Doçent, 31 yardımcı doçent, 244 araştırma görevlisi ve 5 uzman olamk üzere, toplam 428 öğretim elemanı ile oldukça güçlü bir akademik kadroya sahiptir.
Temel Tıp Bilimleri, Dahili Tıp Bilimleri ve Cerrahi Tıp Bilimleri bölümlerinin bulundupu Tıp Fakültesi'nde ülkemizin sağlık hizmetinde en yüksek standardı yakalayacak ve Tıp bilimine katkı sağlayacak Tıp doktorları yetiştirmektedir.
Hafsa Sultan Hastanesi ile sağlık hizmeti sunan Tıp fakülte'sinin mezunları, kamu ve özel sektöre bağlı kurum ve kuruluşlarda görev alabilirler...
| Ayrıntılı Bilgi
|
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Manisa'nın ilk yükseköğretim kurumu olma özelliliği taşıyan fakülte, Manisa girişindeki Uncubozköy Yerleşkesi'nde yer almaktadır. 14 tanesi "Akıllı Sınıf" olarak tabir edilen 22 derslik, 5 amfi, 3 bilgisayar laboratuarı, kütüphane, internet salonu, sosyal tesisi ve okuma- dinlenme salonunun yer aldığı fakültenin akademik kadrosunda 16 profesör, 25 doçent, 25 yardımcı doçent, 1 öğretim görevlisi ve 60 araştırma görevlisi bulunmaktadır.
Fakültemizde öğrenime devam edilen İktisat, İşletme, Maliye, Kamu Yönetimi, Ekonometri, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümlerinde Örgün ve II. Öğretim  ile Kamu Yönetimi ve İşletme Bölümlerinde uzaktan eğitim yapılmaktadır...
|Ayrıntılı Bilgi|
Mühendislik Fakültesi
Amacı, mühendisliğin temel bilgilerini edinmiş, teknolojik gelişmeleri yakından izleyen ve uygulayabilen mühendisler yetiştirmek, bunun yanı sıra bölgenin ve ülkenin teknik sorunlarının çözümüne, bilime ve teknolojiye katkıda bulunmak olan fakülte, muradiye Yerleşkesi'nde yer almaktadır.
Gıda, İnşaat, Makine, Endüstri, elektrik-Elektronik, Bilgisayar ve Malzeme mühendisliği Bölümlerinde eğitim verilen tüm bölümlerde II. Öğretim de yapılan Fakülte; 14 Proseför, 13 Doçent, 46 Yardımcı Doçent, 3 Öğretim Görevlisi ve 56 araştırma Görevlisinden oluşan bir akademik kadroya sahiptir. Biyomühendislik Bölümü'ne gelecek yıl öğrenci alınacaktır. Mühendis unvanı alan mezunlar, kamu ve özel sektör kuruluşlarında çalaşıbilecekleri gibi kendi mühendislik bürolarını da açabilirler.
|Ayrıntılı Bilgi|
Fen-Edebiyat Fakültesi
Fakülte'de Biyoloji , Kimya, Tarih, Matematik, Sanat Tarihi, Arkeoloji, Türk Dili ve Edebiyatı ile İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümlerinde eğitim- öğretim verilmekte; İngiliz Dili ve Edebiyatı, Arkeoloji ile Sanat Tarihi Bölümü dışında, tüm bölümlerin II. Öğretimi de bulunmaktadır. 25 Proseför, 46 Doçent, 75 Yardımcı Doçent, 7 Öğretim Görevlisi ve 81 Araştırma Görevlisinden oluşan bir akademik kadroya sahip olan Fen- Edebiyat Fakültesi'nin temel amacı, bilim adamı ve araştırmacı yetiştirmektedir. Mezunlar, yüksek lisans ve doktoralarını tamamladıktan sonra, üniversitelere öğretim üyesi olarak atabilecekleri gibi.
|Ayrıntılı Bilgi
|
Eğitim Fakültesi
Fakültenin amacı, çağdaş eğitim- öğretim teknolojilerini en iyi şekilde kullanan, sorumluluk almaktan kaçınmayan, eleştirel düşünebilen nitelikli öğretmenler yetiştirmek ve toplum için faydalı bireyler olmanları sağlamaktır.
1964 yılında İlköğretmen okulu olarak eğitim vermeye başlayan fakülte, Manisa'nın Demirci ilçesinde yer almaktadır.2 profesor, 5 doçent, 20 yardımcı doçent, ve 25 öðretim görevlisi,2 okutman, ve 15 Araştırma Görevlisi olmak üzere, toplam 69 öğretim elemanının görev yaptığı Eğitim Fakültesi'nde; İlköğretim Sınıf Öğretmenliği, İlköğretim Fen Bilgisi Öğretmenliği, İlköğretim Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ve Türkçe Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (PDR) Bölümlerinde eğitim verilmektedir.
|Ayrıntılı Bilgi |
Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi
Fakültemiz 08.03.2012 tarih ve 28227 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 13.02.2012 tarih ve 2012/2779 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile Celal Bayar Üniversitesi bünyesinde kurulmuştur. Hâlihazırda mevcut Mekatronik Mühendisliği,Yazılım Mühendisliği,Endüstriyel Tasarım Mühendisliği, İmalat Mühendisliği, Enerji Sistemleri ve Otomotiv Mühendisliği olmak üzere altı bölümümüz bulunmaktadır.Bu bölümlerden, Yazılım Mühendisliği Bölümü’ne 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında öğrenci alınmıştır. Fakültemiz kapalı alanı 1.443 metrekare taban alanına sahip zemin üzerinde kurulmuş, toplam 18.300 metrekare kapalı alana sahip iki bloktan oluşmaktadır. Fakültede toplam 63 adet derslik, 57 adet öğretim elemanı odası, 375 m² lik yemekhane, 300 m²lik kütüphane, 12 laboratuvar, 9 atölye ve 1 adet konferans salonu bulunmaktadır.
|Ayrıntılı Bilgi |
İlahiyat Fakültesi
Fakültemiz, 25/06/2012 tarihli ve 2012/3363 sayılı Bakanlar Kurulu Kararnamesinin 04/08/2012  tarih ve 28374 sayılı Resmi Gazetede yayınlanmasıyla resmi olarak açılmıştır.
Fakültemiz, toplumun birlik ve beraberliğine katkı sağlayacak faaliyetler yürüterek, din hizmetlerini toplumun tüm kesimlerine ulaştıracak ve etkinliğini arttıracak, dini bilgi üretimini yapacak, dünyada objektif algı oluşturacak ve bu anlayışı yayacak ilahiyatçı ve din adamları yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder